Blog

  1. Anasayfa
  2. Blog

Europass Onaylı Dil Sertifikası Nedir?

Dil öğrenmede Avrupa’nın tamamında geçerli bir sertifika alabileceğinizi biliyor musunuz?

Europass Onaylı Dil Sertifikası Avrupa Birliği tarafından tanınan ve birçok dilde becerinizi göstermek için kullanılan bir belgedir. Birçok kurum sertifikalar düzenlemektedir fakat bu sertifikaların tanınırlığını ve devamlılığını sağlamak ciddi bir problem oluşturmaktadır. Bu yazımızda bu sertifikaya ulaşabileceğiniz yöntemlerle ilgili bilgiler paylaşacağız.

Europass, temelde Avrupa’da eğitim ve iş imkânlarına ulaşmak için tasarlanan bir belgeler bütünüdür. Dil sertifikası ise bunun en temel parçalarından biridir. Yurtdışında yetkinliğinizi ispat edebilecek ve her yerde geçerli bir sertifikayı edinmek şu an için birçok şirketin ve eğitim kurumunun önceliği haline gelmiştir. Dilin dört temel becerisi vardır. Bunlar dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileridir. Europass onaylı dil sertifikası, ne düzeyde bu becerileri edindiğinizi gösteren bir sertifika biçimidir. Bu sertifika, Avrupa Dil Portfolyosu (Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) belirtilen altı seviyeden (A1 - Temel Kullanıcı, C2 - Yetkin Kullanıcı) birine atfeder. Bu sayede bireyin dil becerilerinin seviyesini test eder.

Europass Onaylı Dil Sertifikasını almak için genellikle bir dil kursunda bir sınavı başarıyla geçmek gerekmektedir. Bu sınavlar genellikle yazılı, sözlü ve dinleme bölümlerini içerir ve hangi dil beceri seviyelerine sahip olduğunuzu belirtir. İşverenler veya eğitim kurumları, Europass Onaylı Dil Sertifikasını başvurulan pozisyon veya programa uygunluk açısından değerlendirebilirler. Dil becerilerinizi sertifika ile belgelemek istediğinizde, aldığınız sertifikanın saygın ve tanınmış bir kuruluş tarafından verildiğinden emin olmanız önemlidir. Bu konuda size iyi bir önerim var. ingilizcekursu.com, istediğiniz gün ve saatte derslere katılabileceğiniz yabancı hoca destekli grup ve bireysel derslerinde olduğu bir platform. Yüzlerce aktivite ile beceri ve iletişim odaklı olan platform sizlere Europass onaylı dil sertifikası imkânını sunuyor. Bu fırsatı kaçırmayın ve yurtdışı eğitim ve iş imkânına en önde sahip olun.