Blog

  1. Anasayfa
  2. Blog

Yüksek Lisans Programlarına Başvururken İngilizce Gerekli Mi?

Lisansüstü eğitim herkesin hayali fakat bu aşamaya geçebilmek için belirli yeterlilikler ve belgelere sahip olmanız gerekir. Bu yeterliliklerden biri de dil yeterliliği.

Yüksek lisans programlarına başvururken İngilizce gereksinimleri, programın kendisine ve üniversiteye bağlı olarak değişebilir ancak akademik hayata girmek için kesinlikle yabancı dil bilmek şart. Yurt dışında birçok yüksek lisans programı, uluslararası öğrencilerden İngilizce dil yeterliliğini göstermelerini ister. Bu genellikle TOEFL, IELTS veya benzeri standartlardaki İngilizce dil sınav sonuçları olabilir. Yurt içinde ise başvuruların çoğunda YDS, Yökdil gibi bir dil yeterlilik belgesi sunmanız gerekebilir. Programınız İngilizce veya başka bir yabancı dilde olmasa dahi dil yeterliliğinizin bulunması, ek puanlama olarak veya doktora sürecinizde elzem olacaktır.

Birçok alanda İngilizce bilmek sizleri dünyayı takip etmek, yeni çıkan makalelerin ve konuların neler olduğunu anlamak adına ileri taşıyacaktır. Uluslararası iletişim ve kendini dünyaya kabul ettirmek için İngilizce bilmek, hedeflerinize kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bunu sağlamanız hem kültürler arası anlayışı artıracak, hem de açık fikirli olmanızı sağlayacaktır. İngilizce, bilim dünyasının ortak dili olarak kabul edilir. Akademik makaleler, araştırmalar ve yayınlar genellikle İngilizce olarak yapılır. Bu yüzden İngilizce bilmek son gelişmeleri takip etmek ve katkı sağlamak için gereklidir. Teknoloji dünyası da yine genellikle iletişimini İngilizce üzerine kurar ve bu nedenle dilde yetkin olmak yeni trendleri ve gelişimleri daha hızlı ve etkin şekilde anlayabilmenizi sağlar.

İngilizce bilmek sizlere alanınızda küresel çapta iş fırsatları sağlayacaktır. Yabancı dil bu konuda size bir çok fırsat sunacak ve kendinizi geliştirmeniz, iş alanlarına ve akademisyenliğe adım atmanız için en önemli kozunuz olacak. İngilizce bilmek aynı zamanda uluslararası öğrenci değişim programlarına ve prestijli eğitim kurumlarına erişiminizi kolaylaştıracaktır.

Son olarak akademik dünya dışında İngilizce bilmenin size yeni fırsatlar ve perspektifler sunacağını unutmayın. İngilizce olarak yazılan kitapları okumak, farklı düşünce tarzlarını anlamak için önemlidir. Her zaman bir adım önde olmak için, sizlere en iyi online İngilizce kursu ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. İngilizcekursu.com, akademik dünyaya adım atmanız için size bu bağlamda pek çok fırsatlar sunabilecek bir kurs modülü. Birçok farklı modül olsa da, bu kurs ile günün her saatinde uygunluğunuza göre videoları izleyebilir, canlı derslerle yabancı hocalar ile iletişime geçebilir ve akademik ihtiyaçlarınıza yönelik hızlı bir destek alabilirsiniz. Dil bilgisinden yazma becerilerine, okuma becerisinden konuşma yetkinliğine kadar birçok alanda çok hızlı bir şekilde kendinizi geliştirebilir ve hayallerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. Avrupa Dil Portfolyosunun sunduğu yeterliliklere göre eğitim veren bu platform, ayrıca Europass sertifikası da vererek tüm AB ülkelerinde geçerli bir sertifika sayesinde lisansüstü eğitiminizde sizi bir adım öne taşıyacak.